Cel mai mare patinoar din România va avea parte de o transformare spectaculoasă

Cel mai mare patinoar din România va avea parte de o transformare spectaculoasă
Publicat: 19/09/2014, 11:51
Actualizat: 30/01/2019, 18:54

Contractul a fost atribuit prin licitație publică organizată de Primăria Municipiului București la începutul lunii septembrie 2014, oferta depusă de UTI Grup-Astaldi clasându-se pe primul loc dintre cele trei oferte înscrise, au declarat reprezentanți ai companiei UTI pentru MEDIAFAX.

Proiectul, a cărui valoare estimată este de aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 de milioane EUR) va fi realizat în 36 luni (24 luni pentru lucrările de proiectare și execuție și 12 luni pentru serviciile tehnice de operare și mentenanță post finalizare), și presupune dotarea și echipatărea la cele mai înalte standarde de caitate,

Contractul presupune demolarea construcțiilor existente, proiectarea și execuția unui nou complex multifuncțional destinat competițiilor sportive pe gheață și a altor activități culturale și de agrement.

Construcția va avea o suprafață totală de 22.600 metri pătrați și va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilități) și peste 120 de locuri de parcare.

Din punct de vedere funcțional, clădirea va adăposti o arenă sportivă ultramodernă, destinată organizării competițiilor sportive pe gheață (patinaj artistic, patinaj viteză, hochei, curling) dar și a altor evenimente artistice de înalt nivel, o bază de antrenament destinată sportivilor, săli de evenimente si concerte, un patinoar adresat publicului amator, precum și un centru multifuncțional welness and spa, dotat cu săli de sport, bazine de înot, centru de escaladă, skate parc și zone comerciale.

„Designul arhitectural deosebit al clădirii îmbină funcționalitățile estetice cu cele practice. Construcția de formă trapezoidală, cu două laturi opuse egale va avea deschiderea către lac, pentru a beneficia din plin de peisajul natural al zonei. Corespondența între cele două zone funcționale ale complexului, arena și centrul welness and spa, se realizează prin intermediul unui atrium închis, care funcționează ca foaier pentru publicul spectator”, au completat reprezentanții UTI.

Un element de noutate arhitecturală pentru capitală îl reprezintă acoperișul clădirii, acoperit cu iarbă, accesibil publicului. Asemenea Operei din Oslo, acoperișul patinoarului Mihai Flamaropol va putea fi utilizat ca zonă de promenadă sau ca spațiu dedicat diverselor activități în aer liber, atât vara cât și iarna.

Pentru funcționarea complexului vor fi instalate sisteme și echipamente care vor asigura un consum optimizat de energie, în scopul reducerii costurilor și al emisiilor poluante.

Implementarea acestui proiect va contribui la creșterea potențialul turistic al capitalei, prin posibilitatea organizării de evenimente și competiții de talie internațională, precum și la creșterea calității vieții cetățenilor, care vor beneficia de unul dintre cele mai moderne centre sportive din Europa.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităților, Ministerul Tineretului și Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federația Română de Hochei pe Gheață, a întârziat plățile și a acumulat restanțe la facturile către Enel și Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei, ajunsă între timp la 1,5 milioane lei.

Ulterior, patinuarul a fost transferat din proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului în cea a Primăriei Capitalei, care a anunțat demolarea imobilului ridicat în 1952 și construirea unui complex care să cuprindă atât noul patinuar, cât și un bazin semi-olimpic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei. Polițiștii l-au reținut și dus la audieri....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Câte clase trebuie să ai ca să dai de permis în 2024?
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare. Intră în vigoare din 7 iunie. Ce șoferi trebuie să...
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
S-a aflat cine este principalul suspect al crimei din Dolj: "Am căutat în zona aia...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
10 obiecte despre care n-ai știut că sunt făcute din petrol
×